Γιάννης Φλιάτης

Γιάννης Φλιάτης

  • Ειδικότητα: Ψυχολόγος – Γνωστικός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Φλιάτης είναι Ψυχολόγος – Γνωστικός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής. Αποφοίτησε ως Ψυχολόγος από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έγινε κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος και εκπαιδεύτηκε ως Γνωστικός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής στο 3ετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Το Φεβρουάριο του 2022 ολοκλήρωσε και τυπικά την πιστοποίηση του στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT).

Η πρακτική του άσκηση στα πλαίσια του πτυχίου του έγινε σε συνεργασία με εξωτερική δομή του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια επέλεξε την εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία και ειδικότερα στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), μία θεραπευτική προσέγγιση παγκοσμίως αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών, μέσα από το 3ετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος προϋποθέτει πάνω από 300 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς και την απαραίτητη εποπτευόμενη κλινική πράξη.

Στη διάρκεια του προγράμματος διατήρησε 2ετή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συγκεκριμένα με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών του πανεπιστημίου σχετικά με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής στους φοιτητές του ιδρύματος.

Είναι συνεργάτης με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη από τον Οκτώβρη του 2021.