Τμήμα Παιδιά & Έφηβοι

Τμήμα Παιδιά & Έφηβοι

Ψυχοθεραπεία/ Ψυχολογικές υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους

Το Κέντρο «Νους» προσφέρει ψυχολογικές υπηρεσίες και ψυχοθεραπεία σε παιδιά και εφήβους.

Κατανοούμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αποτελεσματική προσέγγιση για τη θεραπεία και υποστήριξη των προβλημάτων που μπορεί να το ταλαιπωρούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε μια ποικιλία θεραπειών που βασίζονται σε στοιχεία της γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας, της παιγνιοθεραπείας και των θεραπειών που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα. Η προσέγγισή μας συνδυάζει διάφορους και διαφορετικούς τομείς όπως η Κλινική Ψυχολογία, η Παιδοψυχολογία και η Ειδική Αγωγή, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολιστικό σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη παρέμβαση είναι το “κλειδί” στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και ενθαρρύνουμε τους γονείς και τους φροντιστές να αναζητήσουν βοήθεια εάν νιώσουν ότι το χρειάζονται. Προσφέρουμε ένα ασφαλές και περιποιητικό περιβάλλον όπου τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να εξερευνήσουν τον εαυτό και τα συναισθήματα τους αλλά και να μάθουν πολύτιμες δεξιότητες αντιμετώπισης και στρατηγικές για τη διαχείριση της ψυχικής τους υγείας.

Στοχεύουμε στην παροχή ψυχοθεραπευτικών συνεδριών υψηλής ποιότητας σε παιδιά και εφήβους, που επικεντρώνονται στις εξατομικευμένες τους ανάγκες. Συνεργαζόμαστε στενά με τους γονείς και τους φροντιστές για να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος του παιδιού παρακολουθείται και αξιολογείται συνολικά και ότι το σχέδιο θεραπείας είναι αποτελεσματικό.

Νευροαναπτυξιακά ζητήματα, ΔΕΠΥ-ΑΥΤΙΣΜΟΣ, Συμβουλευτική και στήριξη γονέων/φροντιστών 

Η αποστολή μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή των ατόμων με νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός ή η ΔΕΠ-Υ μέσω καινοτόμων και αποτελεσματικών στρατηγικών αξιολόγησης και παρέμβασης.

Η ομάδα μας αποτελείται από άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες από διαφορετικά υπόβαθρα, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογίας, της νευροψυχολογίας, της ψυχιατρικής και της παθολογίας του λόγου. Μαζί, φέρνουμε πλήθος γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης στη δουλειά μας, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες αξιολογήσεις και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που είναι προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες του κάθε παιδιού/εφήβου.

Στο ΝΟΥΣ, αναγνωρίζουμε ότι οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές είναι πολύπλοκες και πολύπλευρες και ότι δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για την αξιολόγηση και τη θεραπεία. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε μια ποικιλία εργαλείων και στρατηγικών αξιολόγησης για να κατανοήσουμε σε βάθος τις δυνάμεις και τις προκλήσεις του καθένα και να αναπτύξουμε παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

  • Διαγνωστική αξιολόγηση
  • Γνωστική αξιολόγηση
  • Αξιολόγηση λόγου
  • Παρεμβάσεις και συμβουλευτική γονέων

Στο Nous Center, δεσμευόμαστε να παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα των νευροαναπτυξιακών διαταραχών. Εφαρμόζουμε στρατηγικές αξιολόγησης και παρέμβασης αιχμής και προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας για να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας και των οικογενειών τους.

Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο αντιμετωπίζετε με μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, όπως η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ή ΔΕΠΥ, σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μαζί, μπορούμε να εργαστούμε για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές σας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σας.

Κλέισε Ραντεβού

Αν αντιμετωπίζεις τα παραπάνω συμπτώματα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Η ομάδα του NOYS Therapy Center είναι εδώ για εσένα.