Ευαγγελία Ραφαέλα Μαρινάκη

600x762_1

Ευαγγελία – Ραφαέλα Μαρινάκη

  • Ειδικότητα: Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, εφήβων και παιδιών

Βιογραφικό

Η Ευαγγελία Ραφαέλα Μαρινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας ενηλίκων παιδιών και εφήβων. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Neapolis University Pafos της Κύπρου το 2019. Στη συνέχεια  το 2019 μέχρι το 2021 μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy, CBT) στο κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα εξειδικεύτηκε στην Ανώτερη Πρακτική της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας καθώς και στη νέα γενιά σχημάτων από το 2022 μέχρι το 2023. Ταυτόχρονα το ίδιο διάστημα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία παιδιών και εφήβων.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με κέντρα ειδικών θεραπειών στο νομό Ημαθίας παρέχοντας ατομική θεραπεία ενηλίκων αλλά και παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης καθώς και συμβουλευτική γονέων.

Πριν την κλινική της εμπειρία δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά στο κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ΚΕΘΕΑ με στόχο την απεξάρτηση και επανένταξη των ατόμων.

Τέλος, είχε την ευκαιρία να εργαστεί εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου αποκτώντας εμπειρία στην αξιολόγηση και παρέμβαση μιας πληθώρας ψυχιατρικών διαταραχών.

Ως  ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και παιδιών πιστεύει πως πίσω από κάθε ψυχολογική δυσκολία ή ακόμα και σοβαρή κατάσταση ψυχοπαθολογίας, υπάρχει ένας άνθρωπος με τη δική του ξεχωριστή ιστορία που τον οδήγησε σε αυτό που είναι σήμερα. Πρώτο της μέλημα είναι να κατανοήσει την μοναδική αυτή πορεία του κάθε ανθρώπου που εξηγεί τα «συμπτώματα», την εικόνα, τις επιλογές του και μετέπειτα να βοηθήσει στη βελτίωση και εξέλιξη αυτών