Ηλίας Μποτσιφάρας

hliasbotsifaras1

Ηλίας Μποτσιφάρας

  • Ειδικότητα: Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Βιογραφικό

Ο Μποτσιφάρας Ηλίας είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή. Αποφοίτησε το 2021 από το τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δ.Ι.ΠΑ.Ε.), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, όπου εξειδικεύτηκε σε κλινικά περιστατικά, με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με κατεύθυνση στην αθλητική διατροφή. Επιπλέον, πραγματοποίησε μετεκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στο NCfED της Μεγάλης Βρετανίας. Ασχολήθηκε με την έρευνα στην οστική πυκνότητα ποδοσφαιριστών και την επιρροή των διατροφικών συνηθειών τους. Επίσης, εργάστηκε ως διαιτολόγος- διατροφολόγος στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, παρακολουθώντας κλινικά περιστατικά του νοσοκομείου.Τέλος, αναλαμβάνει την διατροφική υποστήριξη αθλητών, την αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών με ευρέως φάσματος παθήσεις και περιστατικά με διατροφικές διαταραχές. Αξίζει να σημειωθεί η ενεργή ενασχόλησή του με τη διεξαγωγή έρευνας στις διατροφικές συνήθειες ασθενών με χρόνια κνίδωση.

Κύριο μέλημά του είναι να αποκτά συνεχώς γνώσεις και εμπειρία στον τομέα διατροφής και διαιτολογίας, για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορεί. Σε όλη την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του εμπειρία μέχρι σήμερα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης και επιμόρφωσης και έχει συμμετάσχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες πάνω στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το «16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας» του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, το «12ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας», το «13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας», το «Nutrition in Emergencies (Basic course)» της UNICEF, το «1ο Πανελλήνιο Σχολείο Σακχαρώδη Διαβήτη : Διαιτητική και Νοσηλευτική Φροντίδα» της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας, το «Diabetes Mellitus. From basic research to the day – to – day clinical practice» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το «35ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το «1st International Conference of Nutritional Sciences & Dietetics», του Department of Nutritional Sciences & Dietetics, International Hellenic University, Greece, την ημερίδα «Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου», της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα και άλλα πολλά.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Αγαπάει τη φύση και τον αθλητισμό.

Νέα