Ιωάννα Αδαμίδου

rbt

Ιωάννα Αδαμίδου

  • Ειδικότητα: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Βιολόγος

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Αδαμίδου κατέχει Πτυχίο στη Διατροφή & Διαιτολογία – BS Nutrition & Dietetics από το Ohio State University των ΗΠΑ, Πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Βιολογία – BSc (Honors) Applied Biology από το Kingston University του Λονδίνου, και Μεταπτυχιακό στην Ανοσολογία – MSc Immunology από το King’s College, London.

Διαθέτει αξιόλογη κλινική εμπειρία ως διαιτολόγος – διατροφολόγος και βιολόγος έπειτα από επαφή με πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, ενδεικτικά: παχύσαρκους ασθενείς στο κέντρο Διαταραχών του Ύπνου του St Thomas’ Hospital του Λονδίνου, καρκινοπαθείς και ασθενείς του κέντρου αποκατάστασης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ohio State University Wexner Medical Center, αιμοκαθαιρόμενους, υπερτασικούς και διαβητικούς ασθενείς, καθώς επίσης εγκομονούσες και λεχωίδες στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Υπεύθυνη του Διατροφολογικού Κέντρου Bioiatriki+ Nutrition του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στη Θεσσαλονίκη επί 4 έτη, έχοντας συμβάλλει στην εν γένει δημιουργία και προώθηση του συνόλου του Διατροφολογικού & Εργομετρικού Κέντρου Bioiatriki+ Nutrition & Fitness και του Κέντρου Κλινικής Διατροφής των Βιοκλινικών Αθήνας & Θεσσαλονίκης σε επίπεδο οργανωτικό και λειτουργικό, σε σύζευξη με τις διαγνωστικές, ιατρικές και διατροφογενετικές υπηρεσίες του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η Ιωάννα γνωρίζει πάρα πολύ καλά πώς να βοηθήσει ένα οποιοδήποτε άτομο να βελτιώσει μια για πάντα τη διατροφή και τη σχέση του με την τροφή, να ρυθμίσει το σωματικό του βάρος, να τροποποιήσει τη σύσταση του σώματός του και να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες προς όφελος της υγείας και ευζωίας, με σεβασμό στη διάθεση και την ψυχολογία, στις διατροφικές προτιμήσεις αλλά και στις καθημερινές δυσκολίες και υποχρεώσεις που υπάρχουν ή ανακύπτουν.

Έχει εκπαιδευτεί στην ενσυνείδητη διατροφή (mindful eating), στο SEO optimization επιστημονικών κειμένων, στο food management, στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη, στις διατροφικές ανάγκες παιδιών και υπερηλίκων, στην αθλητική διατροφή και τον χειρισμό διατροφικών διαταραχών, και ασκεί διατροφική συμβουλευτική για έλεγχο βάρους, προβλήματα υγείας, θέματα γονιμότητας και σωστή ανάπτυξη στα παιδιά. Κατέχει οργανωτικές δεξιότητες και εταιρική εμπειρία στο σκέλος της πρακτικής και αποτελεσματικής διατροφικής υποστήριξης σε υγιείς και ασθενείς πληθυσμούς προς όφελος της δημόσιας υγείας. Επιπλέον έχει διδάξει επί σειρά ετών θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα Διατροφής και Βιολογίας στο New York College για τα πτυχία BSc (Honors) Human Nutrition και BSc (Honors) Biomedical Sciences του University of Greenwich.

Είναι μέλος του Academy of Nutrition & Dietetics και υπήρξε Επικεφαλής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CPE Chair) του American Overseas Dietetic Association (AODA). Διετέλεσε μία από τις εκπροσώπους της πολιτείας του Ohio στο Public Policy Workshop του Academy στο Capitol Hill της Washington DC το 2006, όπου δραστηριοποιήθηκε σε θέματα διατροφικής πολιτικής. Είναι επίσης μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου, με ιστορικό συμμετοχής σε ομάδες ειδικών και σε οργανωτικές επιτροπές επιστημονικών συνεδρίων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων εντός και εκτός Ελλάδος, συχνά ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, λατρεύει να γράφει κείμενα διατροφικού περιεχομένου και όχι μόνο, και ενημερώνει το κοινό για διατροφικά θέματα αιχμής μέσα από ομιλίες, online, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Αγαπάει τη μουσική, τα ταξίδια, τον αθλητισμό και την τέχνη.