Γεράσιμος Τσιναρίδης

Γεράσιμος Τσιναρίδης

  • Ειδικότητα: Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής

Βιογραφικό

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο – Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία (ΒΕΔΨ) με πιστοποίηση από την IEDTA (International Experiential Dynamic Therapy Association).  Στα πλαίσια της ειδικότητας έχει λάβει εκπαίδευση στη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, Γνωσιακή – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΓΑΨ) και  Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΨ). 

Συνεχίζοντας την εκπαίδευση του, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου πάνω στη Κλινική Ψυχική Υγεία, από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό διετές πρόγραμμα πάνω στη θεωρία και τεχνική της ψυχανάλυσης και της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας του καθώς και το πρόγραμμα “Ψυχική Υγεία: Τραυματικά Γεγονότα & Διαχείριση Απώλειας/Πένθους “ του ΕΚΠΑ.

Έχει συμμετάσχει με ομιλίες και poster σε πανελλήνια ψυχιατρικά συνέδρια, είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιάτρων, κλάδου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Δουλεύει κατά βάση ψυχοθεραπευτικά, με συμβολή φαρμακευτικής αγωγής, όπου και εάν χρειάζεται και είναι επιθυμητή, κατόπιν κλινικής αξιολόγησης και διαγνωστικής διαδικασίας, στην αντιμετώπιση προβλημάτων από όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας (κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, διπολική διαταραχή, διαταραχές ύπνου, ψυχωσικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας). 

Οι κύριες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του είναι η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία και η Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Ιδιαίτερη σφαίρα ενδιαφέροντος του αποτελεί η αναγνώριση, βίωση και διαχείριση των συναισθημάτων, η επεξεργασία ψυχικού τραύματος και οι διαταραχές σωματοποίησης καθώς και ζητήματα στο σχετίζεσθαι και την επαφή με τους άλλους.